In de tweede editie van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards ligt de focus op het verduurzamen van de bestaande voorraad. Dat is niet meer dan terecht. De bouwbranche heeft zeker in de laatste twee jaren geïnvesteerd in het ontwikkelen van concepten voor duurzame renovatie. Veel van die concepten richten zich op vergaande energiereductie, maar er is zeker ook grote aandacht voor gezondheid of toegankelijkheid voor woningen, scholen en kantoren.

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards biedt bouwbedrijven een platform om het resultaat van hun inspanningen extra te belichten. Natuurlijk is de ontwikkeling van concepten mede aangezwengeld door opdrachtgevers als corporaties en gemeenten die hun ambitie in de praktijk waarmaken en voor hun eigen vastgoed en in aanbestedingen duurzame renovatie zwaar laten meewegen. Daarom mogen zij bij deze prijs niet ontbreken.

De inschrijving voor deelname aan de Awards sluit aan het eind van deze week, op 24 januari. De eindspurt is begonnen. Zorg dat je erbij bent en je organisatie of project inschrijft nu het nog kan. Ik kijk uit naar het beoordelen van al deze creatieve oplossingen!