Staat uw duurzame project of organisatie op 14 februari volop in de schijnwerpers?

14 februari 2019 is het zover, dan worden de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards uitgereikt. Aan de hand van 3 juryprijzen en 1 publieksprijs zetten we, op de dag van de liefde, organisaties die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid in de schijnwerpers. Tijdens de feestelijke ceremonie op het Duurzaam Bouwen Congres worden de volgende prijzen toegekend:

– De Circulaire Ring voor de gemeente met het meest duurzame bouwproject
– De WoCo25 voor de meest duurzame woningcorporatie
– De Gouden Kikker voor het meest duurzame project
– De Duurzaam Bouwen Award, de publieksprijs

Integrale duurzaamheid
De winnaars van de afgelopen jaren hebben een gemeenschappelijke deler: ze scoren hoog op integrale duurzaamheid. Dit betekent dat ze niet alleen investeren in energiemaatregelen, maar ook aandacht hebben voor de milieu-impact van toegepaste bouwmaterialen en gezondheidsaspecten. Die brede benadering wordt steeds meer de trend in duurzaam bouwen en is dit jaar dan ook weer een belangrijk criterium.

Bent of kent u een organisatie die een nominatie verdient? De inschrijving is nu geopend. U kunt uw eigen project of organisatie inschrijven, maar ook een ander voordragen voor een award. Inschrijven is mogelijk tot en met 9 januari 2019. Een onafhankelijke jury, bestaande uit experts op het gebied van duurzaamheid binnen zowel bedrijfsleven als overheid, beoordeelt alle inzendingen en maakt 21 januari 2019 de drie genomineerden per categorie bekend.

Schrijf u hier direct in of draag hier een ander voor.

Stichting DBA
De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren. Meer informatie over de awards is te vinden op www.duurzaambouwenawards.nl.