Over ons

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De stichting heeft als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren.

De initiatiefnemers

Bert Melles

Bert Melles

Oud-directeur abcnova

Bert Melles is oud-directeur van abcnova. Hij staat bekend om zijn grensoverschrijdend denkvermogen waarmee hij vele, soms tegenstrijdige, belangen bij elkaar brengt.

Als ervaren projectmanager voelt hij zich thuis in organisatorisch en bestuurlijk complexe processen van binnenstedelijke gebiedsontwikkeling. Als procesmanager is Bert flexibel en betrokken. Zijn verbeeldingskracht brengt projecten naar een hoger niveau. Met een snel analytisch vermogen weet hij het beoogde resultaat te behalen.

Bert spreekt regelmatig op congressen en is als commissaris verbonden aan twee woningcorporaties. Bert is altijd zeer nauw betrokken geweest bij de Gouden Kikker Award.

 

www.abcnova.nl

John Mak

John Mak

Directeur W/E adviseurs

John Mak is als architect afgestudeerd aan de TH Delft in 1985. Hij heeft als architect ervaring opgedaan met Open Bouwen, en vervolgens de praktijk van het bouwen en beheren ervaren als extern deskundige in de Rotterdamse stadsvernieuwing.

Vanaf 1990 is hij bij Stichting W/E adviseurs duurzaam bouwen werkzaam als senior adviseur en onderzoeker op duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Vanaf 2000 is hij naast adviseur ook directeur-bestuurder.

Zijn drijfveer is stimuleren dat beslissers in bouw en vastgoed duurzaamheid in hun dagelijkse handelen niet zien als belemmering, maar er enthousiast mee aan de slag gaan. Daaraan draagt W/E al sinds 1979 bij door moeilijke materie voor hen makkelijk en leuk maken. GPR Gebouw is het meest bekende voorbeeld, met meer dan 10.000 professionele gebruikers in alle sectoren van bouw- en vastgoed.

De Duurzaam Bouwen Awards zijn door W/E geïnitieerd om klanten en gebruikers van GPR Gebouw die voorbeeldig bezig zijn met duurzaamheid in het zonnetje te zetten.

www.w-e.nl

Mark Kemna

Mark Kemna

Manager FSC Netwerk

Mark Kemna is verantwoordelijk voor het stimuleren van het gebruik van FSC-producten bij professionele opdrachtgevers zoals gemeenten en corporaties. Hij werkte daarvoor bij het Wereld Natuur Fonds.

www.fsc.nl

Wietse Walinga

Wietse Walinga

Oud-directeur Duurzaam Gebouwd

Wietse Walinga is oud-directeur van het integrale platform Duurzaam Gebouwd en anno 2021 actief als adviseur voor het platform. Daarnaast vervult Wietse zijn slimme en duurzame missie met kennisplatform Smart Workplace.

 www.duurzaamgebouwd.nl

Contact

Partners