UTRECHT, 16 februari 2016 – De genomineerden van categorie 4 Partij met Nul-op-de-meter-renovatieaanpak voor gestapelde bouw (NeZeR) van de Duurzaam Bouwen Awards zijn vandaag bekend gemaakt.

De deelnemers aan categorie 4 van de Duurzaam Bouwen Awards hebben hun renovatieconcept vanmiddag tijdens een interactieve bijeenkomst gepresenteerd aan de stuurgroep van NeZeR en een publiek van deelnemers en geïnteresseerden. De NeZeR-competitie is een uitvloeisel van een Europees project waarin ontwerpcompetities worden gehouden voor ‘Near Zero Energy Renovation’ van woongebouwen in vijf deelnemende landen. W/E adviseurs coördineert de Nederlandse inbreng. Meer informatie vindt u op www.nezer-project.eu.

Na een inspirerende middag heeft de NeZeR stuurgroep de renovatieconcepten van de volgende drie organisaties genomineerd:

BouwNeXt
Dura Vermeer
Nieuw Utrechts Peil

Jury buigt zich over keuze winnaar

In de komende weken bepaalt de jury wie de winnaar is van de Duurzaam Bouwen Award. Anke van Hal, professor aan de Nyenrode Business Universiteit en TU Delft zit de jury voor. Overige juryleden zijn:

  • Jos van Dalen, DG Wonen en Bouwen/Directie Bouwen, Afdelingshoofd Energiebeleid Gebouwde Omgeving, Ministerie voor Wonen en Rijksdienst,
  • Robert Koolen, Voorzitter Beleidsadviescommissie Duurzaamheid Bouwend Nederland,
  • Lian Merkx, Manager Programmateam Energie VNG,
  • Dennis Straat Wethouder gemeente Zaanstad en klimaatambassadeur gebouwde omgeving Ministerie van Infrastructuur en Milieu,
  • Jessie Bekkers – van Rooij, Directeur – bestuurder Woningstichting SSW en
  • Miriam Sterk, Voorzitter de Bundeling en stuurgroeplid NeZer (betrokken als jurylid bij de beoordeling van inzendingen in categorie 4).

 Uitreiking Duurzaam Bouwen Awards 2016

Op 22 maart 2016 vindt de uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards plaats tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam. Het programma start om 15:00 uur op het hoofdpodium. Alle deelnemers van de Duurzaam Bouwen Awards zijn uitgenodigd om aan de uitreiking deel te nemen. Een gratis entreekaart voor Building Holland is te verkrijgen via deze link.

– EINDE

Download het persbericht hier.