Op 1 juli 2021 worden de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards uitgereikt tijdens het digitale Duurzaam Gebouwd congres. Organisaties en projecten die zich onderscheiden op het gebied van duurzaam bouwen staan die dag volop in de schijnwerpers. De inschrijving is nu geopend. Bent of kent u een organisatie die een nominatie verdient? U kunt uw eigen project of organisatie inschrijven, maar ook een ander voordragen. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is een initiatief van de stichting DBA, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld.

Drie Awards
Het is mogelijk om in te schrijven of aan te dragen in twee categorieën. De Circulaire Ring wordt uitgereikt aan de meest duurzame opdrachtgever, de Gouden Kikker gaat naar het meest duurzame bouwproject. De winnaar van de publieksprijs wordt gekozen tijdens het digitale congres. Wilt u weten of uw project of organisatie in aanmerking komt? Bekijk hier de beoordelingscriteria.

Brede duurzaamheidscoop
De onafhankelijke jury, die bestaat uit experts vanuit bedrijfsleven, overheid en wetenschap, is op zoek naar projecten en organisaties met een brede duurzaamheidscoop. In projecten worden bijvoorbeeld energiemaatregelen, circulair materiaal gebruik en gezondheidsaspecten op een innovatieve wijze met elkaar gecombineerd. Bovendien is de betrokkenheid van bewoners of gebruikers bij de ontwikkeling en uitvoering van projecten een belangrijk criterium.

Inschrijving tot en met 31 mei
U kunt tot en met 31 mei meedoen met uw eigen project of organisatie, maar ook een ander voordragen voor een award. Schrijf u hier direct in of draag een ander voor.