Nee, laat ik nog maar even wachten. Er zijn vast anderen die veel verder zijn dan wij. Wij maken vast geen kans, toch? Zeker wel! Wie niet waagt, die niet wint. Doe nu mee en verras Nederland!

De uitreiking van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards vinden in 2016 voor de tweede keer plaats. Het is dé prijs voor organisaties die willen laten zien wat zij op het gebied van duurzaam bouwen hebben bereikt. Naast een nationaal podium op Building Holland levert deelname u media-aandacht op in artikelen en filmpjes. Het thema van de Awards in 2016 is de verduurzaming van de bestaande voorraad.

De Duurzaam Bouwen Awards 2016 kent prijzen in 4 categorieën, te weten gemeenten / regio, woningcorporatie, bouwpartij en partij met een Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw. De eerste 3 spreken voor zich, de laatste is een bijzondere categorie met een internationale uitstraling (NeZeR).

Vorig jaar zei juryvoorzitter Anke van Hal dat zij organisaties miste onder de deelnemers. Organisaties waarvan zij wist dat ze goed bezig waren. Ik daag in het bijzonder de partijen met commercieel belang uit van deze mogelijkheid gebruik te maken. Bouwpartijen van Nederland, verras de jury en laat zien wat u voor uw klanten presteert! Ik verwacht inschrijvers met innovatieve en toekomstbestendige oplossingen die de gebruiker comfort en lage energielasten bieden. Circulariteit in materiaalgebruik en bouwtechniek maken onderdeel uit van het concept.

Dat bereiken met een proces van ontwikkeling en realisatie, waarin ketensamenwerking tussen de professionals voorbeeldig is. En belangrijker, waarin de gebruiker veel meer bepaalt dan het uitzoeken van de kleur van de tegels. Bent u daarmee verder dan de Open Bouwen projecten uit de jaren ’80, waar iedere bewoner de plattegrondindeling met hulp van een architect als Frans van der Werf bepaalde? Ik betwijfel het, en laat mij ook graag verrassen!

Grijp uw kans

Grijp uw kans en kijk snel op DuurzaamBouwenAwards.nl en schrijf in. Meedoen is eenvoudig en kan tot 25 januari 2016.

Lees de column op Duurzaamgebouwd.nl